tag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post7786742068073894185..comments2023-05-19T15:18:21.172+02:00Comments on la cuina de Son Fe: Espinagada per a Sant Antonixiscahttp://www.blogger.com/profile/15356012275653887557noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-19091834257061937022011-01-24T18:56:15.718+01:002011-01-24T18:56:15.718+01:00Xisca; Que bé, tornar escoltar-te, un altre cop.
...Xisca; Que bé, tornar escoltar-te, un altre cop.<br /> A Barcelona, hi ha un barri -bé n'hi ha molts- que es diu de Sant Antoni, el quàl fan entre moltes coses, a les seves festes; els tres tombs o també dita la passada. Dins d'aquest barri si trova, el Mercat de Sant Antoni, que ha estat l´únic mercat de Barcelona que ha donat el nom a un barri. Aquest mercat ara està en obres. Quant estigui acabat, serà el mes gran d'Europa i un dels mes bonics també.Van dir que les obres serien per dos anys, però s'allargaràn el menys fins els cinc...<br /> Quin goig aquestes espinagades de fer i de menjar... delicios¡¡ :-D :-D :-D <br /> Salutacions a Alcúdia i benvinguda de nou Xisca¡¡Josepb.Menja de bacallà.https://www.blogger.com/profile/00006152905509350156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-38386727009297279472011-01-21T09:17:23.215+01:002011-01-21T09:17:23.215+01:00Que bona aquesta espinagada!! M'agrada molt la...Que bona aquesta espinagada!! M'agrada molt la cuina Mallorquina, fa anys hi vaig viure una temporada i em vaig engreixar més de 5 kg!!!!el taller de cuinahttps://www.blogger.com/profile/13440020179973227903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-27663812731786945722011-01-20T22:32:11.778+01:002011-01-20T22:32:11.778+01:00magnifica!!
Una abraçadamagnifica!! <br /> Una abraçadaAlfonshttps://www.blogger.com/profile/10828397594907588328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-32821854892180316972011-01-20T11:28:06.801+01:002011-01-20T11:28:06.801+01:00Hola guapi!!!
Quan de temps!! Benvinguda de nou. E...Hola guapi!!!<br />Quan de temps!! Benvinguda de nou. Esper que tu i la família hagueu acabat i començat l'any amb salut i alegria. Aquí a Mallorca és un "no acabar": Nadal enllaça amb Sant Antoni i Sant Sebastià. Així que dels torrons passam a les espinagades, que per cert, enguany encara no he tastat i en duc "endarrer". I com que hi ha setmanada, encara hi som a temps i crec que m'animaré a fer les teves, que són d'un autèntic pobler, je,je.. I no són d'anguiles!<br />Una abraçada molt forta!Maribelhttp://lacuinadelmandariner.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-70535129481649603662011-01-20T01:01:47.629+01:002011-01-20T01:01:47.629+01:00A mi també m'agraden molt i em dol molt pensar...A mi també m'agraden molt i em dol molt pensar que es podrien perdre, encara que aquesta no crec que sigui el cas per ara. La recepta és molt senzilla però no es concebeix la festa de Sant Antoni sense les espinagades , la llangonissa i els botifarrons.<br /><br />Una abraçada ben fortaxiscahttps://www.blogger.com/profile/15356012275653887557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-47253541325878872912011-01-20T00:55:25.315+01:002011-01-20T00:55:25.315+01:00I tant que és festa grossa. Mallorca és tota una f...I tant que és festa grossa. Mallorca és tota una foguera inmensa el dia 16 de gener , i tothom torra llangonissa i botifarrons . La recepta és molt bona de fer i si els grells són les cebes tendres o els grills de cebes que dius tu. Una abraçadaxiscahttps://www.blogger.com/profile/15356012275653887557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-46828933029682658832011-01-20T00:51:26.580+01:002011-01-20T00:51:26.580+01:00Hola Massitet , a mi si que m'has despert la c...Hola Massitet , a mi si que m'has despert la curiositat quan he llegit que existia una varietat de formatge de Maó que no coneixia i per aquest motiu et dono les gràcies. Jo crec que compartim moltes coses més , això encara no ha acabat , ara ens queda Sant Sebastià.<br /> <br />Els poblers les espinagades que agraden més són les d'anguiles vos he posat un enllaç a on surt com les fan i en Xavier de Rossejat té una entrada d'espinagada d'anguiles.<br /><br />I ara com que compartim la festa de Sant Antoni , m'imaginaré que seim amb rotlle amb una ximbomba sonant i vos cantaria aquesta per a començar el glosat de picat:<br /><br /> Bona nit rotlo rodó<br /> Rotlo d'al·lotetes guapes,<br /> Mostetxudes com a rates<br /> i negres com un carbó.<br /><br />I ara et toca contestar-me.<br /><br />Una abraçadaxiscahttps://www.blogger.com/profile/15356012275653887557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-37006746304748004362011-01-20T00:12:06.022+01:002011-01-20T00:12:06.022+01:00Hola Ricard , jo sí que que hi estic contenta d...Hola Ricard , jo sí que que hi estic contenta d'haver pogut publicar una entrada, i sobre tot de tenir una mica de temps per a poder passetjar-me per els vostres blocs. Una abraçada<br /><br /><br />Hola Mesilda , tu que tens tant bona ma a la cuina l'has de provar de fer , segur que et surt boníssima . Noltros aqui també encara ens queda Sant Sebastià , ja no surten els dimonis però si que hi ha forguerons , torrada de llangonissa i botifarrons , ximbombades i gloses i balls de cavallets i cossiers , com veus no aturam . Una abraçadaxiscahttps://www.blogger.com/profile/15356012275653887557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-11310342598777339512011-01-20T00:08:24.485+01:002011-01-20T00:08:24.485+01:00M'encanten les tradicions, o sigui que les tev...M'encanten les tradicions, o sigui que les teves explicacions són un tresor per a mi, igual que aquesta meravella de recepta!Visc a la Cuinahttps://www.blogger.com/profile/13891227490277416693noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-29847744804030886752011-01-19T23:42:56.194+01:002011-01-19T23:42:56.194+01:00Hola Xisca! :) Això és festa grossa amb tant de di...Hola Xisca! :) Això és festa grossa amb tant de dimoni! ;)<br />L'espinagada no l'he tastada mai, però ara ja tenim la recepta! :) Per cert, els grells són els grills de ceba?<br />Petons!<br />PD: Feliç any nou per a tu també!Mercèhttps://www.blogger.com/profile/18278122677850499132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-22029976708747216852011-01-19T22:10:47.625+01:002011-01-19T22:10:47.625+01:00Hola Xisca!
Quina alegria tornar-te a veure public...Hola Xisca!<br />Quina alegria tornar-te a veure publicant! I més amb un post tan interessant! Al Maestrat, Sant Antoni és una festa molt important i veure que les illes i el meu trocet de País comparteixen una cosa tan sentida m'ha agradat.<br />Per cert, que he descobert les espinegades just enguany a través del Xisco Guarí, de Es Colmado, i m'han encantat.<br />Per cert, d'anguila o de mussola ha de ser brutal!<br /><br />I una altra cosa -quin rotllo, avui, no? M'has despertat molt la curiositat sobre això del formatge tendre... hauré de mirar com se'n diu i quins tipus n'hi ha!!<br /><br />Ben tornada i salut, Xisca!Massitethttps://www.blogger.com/profile/07150370160438073128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-4116244017217952292011-01-19T17:14:34.377+01:002011-01-19T17:14:34.377+01:00Hola Xisca!Por lo que veo,tambien celebrais San An...Hola Xisca!Por lo que veo,tambien celebrais San Antoni por todo lo alto...Aqui tambien salen los correfocs(brujas y demonios)en un pasa calle,las tradicionales hogeras y el porrat,que son el ultimo sabado del mes,asi que aun nos queda fiesta...la espinada no la conocia,pero me ha gustado mucho...por esta zona las hacemos mas descubiertas,asi tapada me recuerda a las empanadillas...tomo nota para probarla.<br />Besets y feliz año tambien para ti.Mesildahttps://www.blogger.com/profile/15194265928540306060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-74526044618255350622011-01-19T12:35:24.299+01:002011-01-19T12:35:24.299+01:00Com m'alegra que tornis a estar activa... Ja p...Com m'alegra que tornis a estar activa... Ja pensava que el teu blog havia passat a la secció de "congelats". I molt bo el teu post... m'encanta quan aprofites per explicar tradicions. Salut i molt bon 2011..!!.Ricard Samperehttps://www.blogger.com/profile/09285428817879545955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-89154942774544075872011-01-18T23:43:14.208+01:002011-01-18T23:43:14.208+01:00Hola Francesc,
Esper que estigueu molt bé , jo ta...Hola Francesc,<br /><br />Esper que estigueu molt bé , jo també l'he anada a veure la d'en Xisco , ell no ho sap però fa poc ballarem un devora l'altre , un dia d'aquests tal vegada li digui que jo som jo.<br /><br />Prova de fer-la i veuràs com t'en llepes els dits.<br /><br />Una abraçada i feliç 2011xiscahttps://www.blogger.com/profile/15356012275653887557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-32882298367104836222011-01-18T23:41:19.376+01:002011-01-18T23:41:19.376+01:00Hola Teresa,
Jo també ho crec que no s'han de...Hola Teresa,<br /><br />Jo també ho crec que no s'han de perdre per això, intent fer tot el possible perquè així sia . Proba de fer-la segur que t'agrada.<br /><br />Una abraçada i feliç 2011xiscahttps://www.blogger.com/profile/15356012275653887557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-61043313684453814432011-01-18T23:39:56.058+01:002011-01-18T23:39:56.058+01:00Hola Mercè,
Feliç 2011 a tu també i creu-me quan ...Hola Mercè,<br /><br />Feliç 2011 a tu també i creu-me quan et dic que enyorava molt les vostres visites i les meves als vostres blocs , però a vegades no es pot fer tot el que una voldria. Ja saps que has de fer per tastar-la ... fer-la , amb lo bona cuinera que ets segur que et sortiria boníssima , pensa que tens els gens mallorquins, je,je..<br /><br />Una abraçada ben fortaxiscahttps://www.blogger.com/profile/15356012275653887557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-65449401643307268532011-01-18T23:37:53.587+01:002011-01-18T23:37:53.587+01:00Hola Gemma,
No sé si som els reis però ens agrada...Hola Gemma,<br /><br />No sé si som els reis però ens agrada molt fer-ne , sempre feim coques i la veritat és que quasi bé sempre amb molta verdura. Proba de fer-ne , segur que a tu et surten de primera.<br /><br />Una besada i feliç 2011xiscahttps://www.blogger.com/profile/15356012275653887557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-50630887686458917372011-01-18T23:35:46.523+01:002011-01-18T23:35:46.523+01:00Hola Margarida , que bé que hagis tornat a passar ...Hola Margarida , que bé que hagis tornat a passar per ca nostra. Vos he enyorat molt però ara tenc més responsabilitats a la biblio i m'estic posant al dia , ja vos aniré contant tot lo bo i lo dolent que ens ha passat aquest desembre , semblava com si l'any no es volgués anar sense que es fessin tots els canvis que han estat molts i en poc temps.<br /><br />I tant que l'has de provar de fer-ne , a la meva quasi bé la faig tota de col i col-i-flor, i entre noltros a mi també les anguiles......<br /><br />A mi també em fa il·lusió que ens visitis i ara començaré a visitar-vos que ja en tenia ganes.<br /><br />Una besada i feliç 2011xiscahttps://www.blogger.com/profile/15356012275653887557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-83844362376827335222011-01-18T23:30:19.279+01:002011-01-18T23:30:19.279+01:00Eiiiiii!!! i tant que hem passat un Sant Antoni i ...Eiiiiii!!! i tant que hem passat un Sant Antoni i encara ens queden dos foguerons més un divendres i un altre el dissabte , per celebrar Sant Sebastià . I tant que ho sé que també és festa grossa a Manacor. Has vist el llibre que ha fet Francesc Vicens i que té per títol : Diguem Visca Sant Antoni!!! està molt bé. Ara tenc molta feina .L'he vista a la teva entrada i també fa molt bona pinta , a les espinagades d'anguiles els hi posen més verdures , encara que jo en faig una per a jo que gairebé no té carn i té molta verdura , es sembla més a un cocarroi que a una panada..<br /><br />Ara miraré de posar-me al dia en les vostres entrades.<br /><br />Una abraçada ben fortaxiscahttps://www.blogger.com/profile/15356012275653887557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-13482424047939335132011-01-18T18:25:57.412+01:002011-01-18T18:25:57.412+01:00No he tastat mai espinagades, però crec que m'...No he tastat mai espinagades, però crec que m'agradarien molt... llevat que foren d'anguiles. No puc amb elles. Què hi farem!! M'ha agradat molt la introducció que fas a la festa i les celebracions de sant Antoni. La recepta sembla bastant bona de fer. És la segona que veig (la primera va ser la del Xisco Guari). A veure si m'anime a fer-ne un dia. Me l'apunte, és clar!! SalutacionsFranceschttps://www.blogger.com/profile/17978125956760108158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-91832250559929103822011-01-18T16:04:26.142+01:002011-01-18T16:04:26.142+01:00Aquestes tradicions no s'han de perdre!!! i aq...Aquestes tradicions no s'han de perdre!!! i aquestes menges tampoc!!! Quin plaer tornar-te a llegir i veure't per aquí!<br />petons i bé, bon any!, que no en ho havíem dit!Teresahttps://www.blogger.com/profile/15962411942246864623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-47809272776540978292011-01-18T15:25:49.086+01:002011-01-18T15:25:49.086+01:00Que contenta em fa tornar a veure't en actiu!,...Que contenta em fa tornar a veure't en actiu!, espero hagis començat bé el 2011!, a jutjar per les teves fotografíes ja es veu que sí. Una recepta boníssima,ja m'agradaria a mi tastar-la...Una abraçada Xisca!mercèhttps://www.blogger.com/profile/00774075524139563914noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-69675361422396722502011-01-18T15:00:25.637+01:002011-01-18T15:00:25.637+01:00Això sí que és fer festa grossa! M'encanten aq...Això sí que és fer festa grossa! M'encanten aquestes tradicions :)<br />I aquesta espinada ha de ser boníssima, els de les Illes sou els reis de les empanades i els cócs salats!Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-5471682013142292522011-01-18T14:12:07.066+01:002011-01-18T14:12:07.066+01:00Renoi, quins dimonis més divertits que teniu!
No n...Renoi, quins dimonis més divertits que teniu!<br />No n'he menjat mai però ja ho crec que m'agradaria menjar-me una espinada tan bona com aquesta! Si fos tota de verdura també me la menjaria, però la d'anguila no m'atreu gaire.<br />Feia temps que no passava per aquí. M'ha fet il·lusió tornar-te a visitar i llegir tot el que ens expliques!<br />PetonsMargaridahttps://www.blogger.com/profile/05364519837689939550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3165341508593159954.post-25594471523276762432011-01-18T12:00:09.992+01:002011-01-18T12:00:09.992+01:00Uei! Encara que ja haja passat espere que hages ti...Uei! Encara que ja haja passat espere que hages tingut un bon Sant Antoni. Jo el vaig celebrar a Manacor on saps que també hi ha força tradició.<br />Afortunadament les espinagades s'estenen per tota l'illa. cosa que considere molt positiva. Tan de bo s'estenguessen també per València i Catalunya per la diada de Sant Antoni!<br /><br />M'ha encantat la teua recepta, jo també he fet una estrada d'espinagada amb força més verdura que en la teua. Però ja saps què diuen, en la cuina no hi ha receptes canòniques.<br /><br />Una abraçada i espere que hauràs començat bé el 2011!Xavierhttps://www.blogger.com/profile/01209164411494151683noreply@blogger.com