dilluns, 29 de març del 2010

"Ravoles" de jonquillo


Després de pensar-m'ho molt vaig decidir-me a començar un bloc. M'agrada molt visitar els blocs de cuina i d'altres que parlen d'altres temes que m'interessen , i la veritat he vist blocs dels quals som seguidora que són una autèntica meravella des de tots els punts de vista  i encara ara no em veig capacitada per fer-ho jo. Però na Dolors del bloc El millor peix em va animar a fer-lo , així idò, aquesta primera entrada la vull dedicar a ella.

Aquestes ravoles o raoles de jonquillo és una recepta tradicional de la cuina mallorquina . El jonquillo és un peix molt petit adult que es pesca de manera tradicional al meu poble , Alcúdia . Pels qui voleu una mica més d'informacio podeu consultar l'enllaç segúent L'Aguait .

Una companya meva de feina em va regalar jonquillo  ( el seu marit és pescador) i a  la I Fira de Balears Culinària que es va celebrar a Sa Coma a l'hotel Biomar, en Santi Taura va fer amb modificacions respecte a la recepta tradicional, i totduna a ca nostra vàrem  pensar en posar-la en pràctica.

Aquest cuiner Llosetí romangué a l'hotel com noltros i en Toni va coincidir amb ell a l'ascensor. En va contar que el va felicitar per la seva intervenció i que especialment li havien agradat la modificació que n'havia fet de les típiques ravoles de jonquillo i ell li contestà si ell s'atreviria a fer-les li va dir que seria el primer que feria en quan tenguessim el jonquillo. En Santi li va dir que d'això es tractava, que ell sobretot intentava fer una cuina mallorquina de degustació però que pogués fer la gent que no era  profesional de la cuina.
És un dels millors restaurant que hi ha actualment a Mallorca , es troba al poble de Lloseta i té un menú degustació i un servei espectacular . Vos ho recomano , encara que els caps de setmana segurament fins a final d'any ja està reservat.

Idò aqui les teniu, les raoles que va fer en Santi Taura a la Fira Culinària:

 Ingredients
  

  • 400 g de jonquillo
  • 100 g d'espinacs  
  • 100 g de bledes
  • moraduix ( la tradicional dur julivert)
  • 2 ous
  • Un bocí de sobrassada (la tradicional no en dur).
  • 2 alls
  • sal , pebre bo .
 Preparació

  Es posa una mica d'oli dins una pella i es tiren els 2 alls  i afegim  les verdures tallades molt petites a fi de que s'ofeguin . Es posen dins un bol , mentres refreden es posa la sobrassada dins una pella a fí de que suin el greix , una vegada aconsseguit es cola i es deixa refredar . Es mesclen dins el bol tots els altres ingredients  , afegim la sobrassada i mesclam a fi de que quedi una pasta uniforme.  Ja haurem posat una pella amb oli al foc i una vegada està calent anam abocant cullerades de la pasta , deixarem fer i després doblegarem amb ajuda d'una cullera i una forqueta com si fos una truita a fi de que a dins quedi sucoset. Es treuen i posam damunt paper absorbent per treure l'oli sobrant.


Bon profit!!!







Font : Recepta de Santi Taura

22 comentaris:

ELS PEIXOS ha dit...

Bon dis Xisca !!!!
Estic molt contenta de que estiguis aquí amb tots nosaltres , però ara tindras molta més feina....
Faré un post per dir-li a la gent que em visita que també hi ets tu...que et semble ???

Moltes gracies per dedicar-me el post m´agradat molt!!!!

Un petó maca.

xisca ha dit...

Hola Dolors,

Ja ho pots ben dir que tendré molta és feina. Em sembla el que em comentes , encara que espera un poquet perquè no sé per quina raó el meu bloc no es pot trobar per internet. Tu saps perquè???

Estic contenta que t'hagi agradat.

Una abraçada i gràcies per la benvinguda

ELS PEIXOS ha dit...

Qui ho diu que no surt per Internet???
Tenen que posar tot el nom ...el mateix que m'has donat a mi , i mira si t'hi trobat....
Fins que no passi una mica de temps , no et trobaran tan depresa, però clica'n dins del meu bloc , ja et troben. Jo et tinc en els meus blocs amics , i allà clica'n surts de seguida.
A mi el-principi per trobar-me tenien que anar ala cuina vermella , un bloc amic meu...però ara ja nomes posa'n el millor peix , ja surt, i el teu passara igual , tens que tenir una mica de paciència..
Adéu maca..

Ah!!! i tot el que vulguis saber i jo et puc ajudar....ja saps on soc...

Ricard Sampere ha dit...

Bon dia... Alertat per la Dolors, de que es produia el naixement d'un blog important, aquí em tens per llegir-te i saludar-te. Una abraçada.
Ricard

deakiapekin ha dit...

hola soy angeles y amiga de dolors, creo que tendras mucho exito con tu blog un saludo guapa
angeles

Margarida ha dit...

Benvinguda al club, Xisca!
Ara podrem seguir totes les teves receptes, que segur que són tan bones com aquesta amb què t'has estrenat!
I com diu la Dolors, prepara't, perquè ara tindràs una feinada... Però és molt gratificant! I aprens tantes coses....
Jo ja t'he posat a la meva llista de blocs.
Una abraçada

ELS PEIXOS ha dit...

Hola Xisca , torno a ser jo....
et tens que posar un contador i aixi veuras quanta gent et visita cada dia. Hi ha molta gent que et visita , però no diu res, i ens agrada saber-ho , al menys a mi....
Adéu guapa!!

xisca ha dit...

Hola Ricard, la veritat és que no sé si és un bloc important el que sí és veritat és que na Dolors em tracta molt bé . Moltes gràcies per donar-me la benvinguda.

Hola Margarida , m'he posat vermella fins a les orelles d'empegüeiment quan he vist que m'havies visitat. Esper que t'hagi agradat encara que sigui una mica .Moltes gràcies per afegir-me.

Hola Angeles , jo ja sé qui ets . T'he visitat al teu bloc i m'agrada molt. Moltes gràcies per a les teves paraules.

Moltes gràcies Dolors, demà el poso i crec que encara modificaré una mica el format del bloc. Ja et demanaré com.

ELS PEIXOS ha dit...

Saps que passa també ....que estem a la setmana que quasi tothom esta de vacances , i no hi ha tanta gent per visitar-te...però ja veuras.....
que be que ens ho pararem tots junts...

paco ha dit...

hola xisca, la amiga dolors "em parlaré en castellá" como te decia la amiga dolors me ha comunicado que has inaugurado un blog, bienvenida al club, y claro conociendo a la dolors, una insinuación suya és una órden para mi,por que si nó le hago caso el grito que me dá me ensordece...bueno cómo comprenderás todo esto que te digo sobre la dolors es pura broma, la dolors es una magnifica amiga y ésto si es cierto, desde ahora tienes en mi otro amigo bloglero, nó soy un "cocinitas" imaginativo, cómo decimos en mi pueblo " soc un arrosser y poc més, péro espero que a través de tod@s l@s amig@s ir aprendiendo, aunque muera en el intento......salutaçións paco

xisca ha dit...

Hola Paco, estic molt contenta de la teva visita pots estar segur que a partir d'ara també et visitaré . A ca nostra ens encanta l'arròs.

Una abraçada

Fem un mos ha dit...

Acabo de passa pel bloc de la Dolors i he descobert el teu bloc, molt ven vinguda al mon dels blocaires, i com mol ve diu la Dolos ara si que tindràs feina, i molt gratificant, ja veuràs.
Ja te posat a la meva llista de blocs.
La recepta que proposes deu d’estar molt bona, la provaré.
Petons

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Holaaa!!! benvinguda a la família blocaire!!! m´ha agradat molt aquesta recepta teva, primer perquè el peix és una de les coses que més m´agraden i també perquè em recorda a l´època en que vivia a Mallorca...un petonet!!!

xisca ha dit...

Hola Mª José ,

Moltes gràcies per la teva visita i estic contenta de que t'hagi agradat. Encara em queda molt de camí per a poder millorar ,però passeta a passeta.

Una besada

xisca ha dit...

Hola Sion,

Estic contenta que també t'hagi agradat i que m'hagis afegit . Jo també sóc admiradora del teu bloc el qual he visitat moltes vegades.

Una abraçada

dolçosdesdecasa ha dit...

Benvinguda Xisca!!! quina il·lusió! segur que triomfaràs!
un petonàs (des de comacasa-res)
(et sortirà dolçosdecasa, però no hi tinc res...està encara en construcció)

xisca ha dit...

Hola Teresa,

A mi també em fa molta il·lusió que em visiteu , però la veritat estic un poc espantada.

Esper que vos agradi cada dia un poquet més , aquest bloc meu.

Moltes gràcies per donar-me ànims.

Una abraçada ben forta

elionor ha dit...

Ala! quin èxit, idò, aquestes raoles tenen bona pinta, les he de provar.
No te pots queixar, tens moltes visites i comentaris, està molt bé, vaig a trastejar i ja te diré coses.
Ale, una besada ben forta. Your sister.
Per cert, pensa que dimecres en Xesc toca a 5 glops, vendreu, no?

ELS PEIXOS ha dit...

Però que és això??? Si ja tens més visites que jo!!!!
Estic molt contenta !!! Si jo el primer dia , hagues tingut tantes visites ....em moro!!!!!

Adéu ...

xisca ha dit...

Tot ha estat gràcies a tu.

Moltes gràcies , no sé com agrair-t'ho. Ja ho saps em pots demanar el que vulguis que jo t'ho concediré.

crismas ha dit...

Hola xisca, soy crismas seguidora de Dolores, me encanta su blog!! vaya receta más original, enhorabuena por el blog y ha llenarlo poco a poco jejeje...
Saludos cris

xisca ha dit...

Hola Cris,

Muchas gracias , aún falta mucho pero como tu dices poco a poco.

Saludos

 
Creative Commons License
obra de La cuina de son fe està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a lacuinadesonfe.blogspot.com
Els permisos addicionals als d'aquesta llicència es poden trobar a http://lacuinadesonfe.blogspo t.com/.