diumenge, 2 de maig del 2010

PASTIS DEL PEIX FANTÀSTIC

Sant Jordi al meu poble , Alcúdia a més de celebrar-se el dia de Sant Jordi en paradetes de llibres i roses que et regalen quan compres llibres té una celebració important , l'aniversari del Peix Fantàstic de Can TorróAquest peix habita aquest casal des de que els nins i nines del poble de fa vint anys decidiren que fos així ,  és a dir ells triaren que fos un peix i també el nom . Enguany ha fet 20 anys, són molts no ho trobau?.
Des del dia en que un nin va dir que no hi havia cap festa d'aniversari sense un pastís , en feim un i tots bufam les espelmes per donar-li els Molts d'Anys!!!!!.
Quan em va fer quinze vàrem pensar fer un pastís especial i així decidirem fer un motllo en forma de peix per a poder fer un super pastís entre tots. I així , cada 5 anys feim aquest pastís tan especial.
 
Quan arriba les cinc de la tarda tenim el motllo preparat , bols amb la llet i el cacau mesclat , les galletes preparades per a mullar dins la llet i el cacau , microones per a fondre una mica la nutella  i una thermomix per a fer la cobertura.
Tots ens rentam les mans i una vegada ben netes , noltros i tots els nins i nines , així com pares i mares ens posam a fer el pastís . Primer feim una primera capa de galletes mullades amb llet i cacau , després ja tenim la nutella un poc fusa i l'escampam per damunt la cap de galletes , tornam a fer una altra capa  i així fins que duim unes 4 o 5  capes , acabam escampant per damunt la cobertura (enguany era de xocolata blanca) que hem fet allà mateix en la thermomix  i així com fa cinc anys vàrem posar per damunt la cobertura de xocolata negra virutes de sucre de diferents colors  , aquest any vàrem posar lacasitos.
Idò heu de creure i pensar i creure , com diuen a les rondalles que d'aquest pastís vàrem fer 500 racions , no molt grosses i encara va sobrar un bocí de coa.
Pel meu gust és una mica massa dolç ,però vos puc assegurar que triomfa  , tant entre els petits com entre els grans.

Noltros , l'equip de la Biblioteca d'Alcúdia Can Torró ens havíem acabat de menjar la coca de brossat del post anterior , podeu veure que talent no hem passam gaire.

Aquí vos pos un parell  ( mallorquí , que són més de dos) de fotos d'una part de les activitats que hi va haver per Sant Jordi a la biblioteca.



Aquest Sant Jordi malauradament també serà recordat per a noltros per un succés trist . Permeteu-me ja que aquest post no és cent per cent gastronòmic  ,fer un petit homenatge a un Muntanyer que per desgràcia ja no veurem més , en Tolo Calafat. Des d'aquí la nostra família es vol sumar a l'homenatge que des del món de munyanya mallorquí se li ha fet. Adéu Tolo , fins sempre.







33 comentaris:

paco ha dit...

hola xisca, la veritat es que cuant un amic ó conegut ens dexa, algo ens queda al camí de la vida, a vegades es mitllor recordar´lo fent camí junt a nosaltres......paco

Teresa ha dit...

Bon dia Xisca!! quina passada de peix! i dolç!!una festa ben maca!
petons!

Xavier ha dit...

Collins! I quin peixarro que teniu allà dins la bíblio! Qui us en va fer el motle? És enorme!!!

M'han encantat les fotos de l'Slide... els infants fent tots els pisos del pastís! Quina biblioteca més dinàmica que teniu...

Ah, i per molts anys!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Xisca; en vers d'un peix... sembla un balletó... caramb qué inmens, és clar que té vint anys i ja és una micona crescudet... i quins colors més bonics que té.
Una abraçada Xisca¡¡ :-D

mercè ha dit...

Renoi!, això és una balena!Segur van gaudir els nens, he fet algún taller de cuina a l'escola de les meves filles i aquest pastís sempre triomfa!!!a reveure!

Alfons ha dit...

convertir per un dia una sala de lectura en una sala de cuina,és tota una gran idea i si a sobre hi surt un pastís d'aquesta mida, és a sobre tota una proesa....
una abraçada

Gemma ha dit...

Quina barbaritat! Aquest peix és enorme!!!!! Ja m'ho crec que en vau fer 500 racions... mare meva, sort que només surt cada 5 anys, je je je....

josep ha dit...

Una meravellós peixot, i una bonica tradició (de moment 20 anys). És guapo aquest tipus d'activitats en dates tant tan plenes de tradició.
Una abraçada

ELS PEIXOS ha dit...

Hola guapa!!!!
Quin peix més bonic que feu !!!!!i tantes fotos i no sabem qui ets encara, oi??
Moltes felicitats per el post tan maco i per tot el que feu aquí...
i amb sum-ho al petit homenatge per en Tolo Calafat...

Una abraçada

xisca ha dit...

Hola a tots i a totes, benvinguts veig que vos ha agradat també el super pastis ,idò d'aqui cinc anys torna a tocar .I si aquest el trobau gran haurieu de veure el Peix Fantàstic original i que feren els nins i nines. Una dia vos posaré una foto .

La veritat és que noltros ens ho passam molt bé aquest dia , encara que durant tot el dia i també setmanes abans tenim molta de feina . Tots quedam esgotats.

Vos he de dir que aquesta biblioteca és un poc especial , sempre és oberta a tothom i a tot. Només vos diré que noltros no tenim la restricció de silenci dins la biblioteca.... Ja sé que alguns estareu pensant que tal vegada no és el més correcte però la veritat és que la gent es comporta molt millor que el que vos podeu imaginar . Tenim fil musical a tota la biblio.....

Paco, moltes gràcies per les teves paraules . La veritat és que durant un parell de dies no ens hem pogut treure del cap a en Tolo. El vespre ens vàrem enterar que havia pujat pel missatge d'un amic comú de l'arribada al cim i ja esperàvem la crònica d'en Tolo de la seva aventura i el cap d'unes hores ja ens vàrem assebentar de les tristes i dures circumstàncies en que es trobava. Semblava mentida.Ha estat una trista noticia. La fama de mortífera la té ben guanyada aquesta muntanya. Una besada

Teresa , estic contenta que t'hagi agradat tant el peix com la festa.

Xavier , ja ho pots dir que és un peixarro ( que mallorquí que queda dit així, he,he...). Ens el va fer un ferrer de Pollença que fa coses de disseny. Ens demanava tot el temps perquè el volíem. Noltros també passam molt de gust veient com ho fan . S'ho passen bomba. I intentam ser el més dinàmics possibles i adaptar-nos al nostre entorn. Si un dia vens per Alcúdia demana per na Francina així em diuen per allà , és que som un parell de xisques.

xisca ha dit...

Molt benvingut a ca nostra , Josepb ( menja de bacallà). Ho és ben gran però l'original és cinc vegades més gran . Ja ha passat l'adolescència esperem que arribi a vellet , moooolt vellet. És el meu desitj quan bufam les espelmes cada any. Una abraçada.


Mercè , tens tota la raó sempre triomfa . Una besada.

Benvingut Santhilari, m'agrada que t'agradi la idea , no tothom ho veu així. La veritat és que normalment feim la festa i el pastis al pati , però per la pluja ho vàrem haver de fer a dins i no va anar malament. Noltros hem convertit la biblioteca en moltes coses diferents fins i tot un any per a nadal vàrem fer torró. Vine fer torró a Can Torró , deia el cartell. Una besada


Hola Gemma , sé cert que t'agradaria participar-hi . Idò , sempre patim que no sigui suficient . Sort que feia maltemps. Fa cinq anys no va sobrar ni la coa, je, je... Una besada


Hola Josep , tens raó . Sempre he pensat que no havíem pogut triar millor dia per a obrir les portes que aquest. Ens encanta fer anys per Sant Jordi i que duri molts anys més. Una abraçada


Dolors, que bé que t'hagi agradat el post i moltes gràcies pel teu suport a Tolo. L'enyorarem molt per aqui. En quan a la foto ..... sempre és millor un poc de misteri, no???? Una abraçada ben forta.

Francesc ha dit...

Quin peixot més bo!!! I quina idea més bonica la dels xiquets!!!
He seguit per la tele tota la desgràcia del pobre muntanyenc. Descanse en pau. Besades

xisca ha dit...

Moltes gràcies Francesc,

La veritat és que mai penses que això pugui passar encara que , ja se sap que l'alpinisme és un esport d'alt risc. El meu company en Toni, al gener d'enguany era a fer l'Aconcagua i havia coincidit allà amb en Juanito i sabien que s'havíen de veure amb en Tolo per a fer l'Anapurna. Bé, encara ara sembla un poc mentida tot el que ha passat..... Una abraçada

Mesilda ha dit...

Bon dia Xisca
Fa goig vore-vos en la preparaciò d'este peixot,i que és prepare en la biblioteca encara te mes merit.
Felicitats a tots els participants.i com no al cumpleanyer.
Besets

xisca ha dit...

Benvinguda Mesilda,

Moltes gràcies , ens ho passam la mar de bé fent-lo i llavors menjant-lo i ells s'ho passen pipa. A més no vos he posat les fotos però quan acabam de fer el peix , tots tenen una festa amb música i ball. És un seguit d'activitats fins les 11:00 del vespre.

Ja li diré al peix fantàstic que l'has felicitat.

Una abraçada

La cuina vermella ha dit...

Li passaré les explicacions que ens fas sobre la teva magnífica biblioteca, al senyor alcalde del meu poble, així aprendrà com es fan les coses ben fetes!!
Us felicitem de tot cor per aquesta festassa, per la vostra creativitat i per les ganes que hi posseu.
Molts petons.

Maribel ha dit...

Hola Xisca!!
Ara sí que me sap greu no haver vengut!! Aquest pastís fa honor al seu nom, és FANTÀSTIC, a l'igual que la idea.
I per a l'al·lotea mai és massa dolç i si té xocolata més que més, el meu fill l'únic que menja sense que jo li recordi que ha de menjar és la xocolata!!
Molts, però que molts d'anys!!

Xavier ha dit...

Francineta, hehe!
Escolta: he de parlar amb tu. Vull apuntar-me a un curs de parades en crestall. M'han dit que són 175 euros (un cap de setmana). Vull saber si ho paga apuntar-s'hi. D'antuvi pensava que no era un preu tan alt.

Dóna'm la teua opinió, per favor!

Fem un mos ha dit...

Una tradició molt bonica i que segur que perdurarà ja que els que la fan tambe son els nins
Petons

xisca ha dit...

Estimats vermells, m'agrada que vos agradi la nostra biblioteca i si el vostre alcalde necessita més informació noltros li donarem sense cap problema ,he, he,... el que estic pensant jo , és de mostrar els vostres comentaris al nostre ,meam si així..... Una abraçada ben forta


Hola Maribel , que bé que ens ho vàrem passar d'aqui cinc anys toca , així que ja ho saps . Estàs convidada. Una abraçada ben forta a tu també.


Ai , ai Xavieret que et tocaré el .....et!!!!! T'he contestat el teu bloc. Una abraçada també molt forta.

Hola Sion , d'això es tracta que ells participin el màxim de tot el que feim a la biblioteca , que la sentin part de la seva vida. Una besada i una aferrada pel coll

Gràcies a tots i a totes , per les vostres visites i els vostres comentaris

Xavier ha dit...

Xisca, gràcies de tota la informació, molta de la qual em ve molt de nou. Jo no tinc (encara) cap trast de terra i per ventura m'embarque en una aventura que no podré després practicar... però ja ho veurem!

A propòsit, per si vols res més: rossejat@gmail.com

De veres, moltes mercès!

Xavier ha dit...

Ah! I espere que acabarà bé tot allò de les inundacions per Alcúdia!!!

crismas ha dit...

Vaya pedazo de pastel!!! una racioncita más para mí jejeje... bonita historia.
Besos cris

Mercè ha dit...

Xisca, això és un bon peixarro!!!!! Quina passada!! És enorme!!! No vols dir que vau batre el rècord guinness?
Petons!

xisca ha dit...

Hola Crismas, que bien que te haya gustado ,si pudiera te la enviaría , je je.... Un abrazo

Hola Mercè,
no sé si hem batut cap rècord guinness , je,je... està fet amb una hora. No sé com ho feim,je, je... Però la veritat és que hi posam molta il·lusió i això és el que el fa un peixarro especial.
Moltes gràcies per a la teva visita i fins aviat.

Una aferrada

Nadji ha dit...

Je découvre ton blog.
J'y reviendrai.
Salutations de Paris.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Hola estimada, quina iniciativa tan maca...m´agrada molt aquesta idea i la de transmitir-la als petitons...les fotos són espectaculars i el motllo una passada!!! petonassos

Xavier ha dit...

Xisca, espere que haja acabat bé el tema de la casa negada...!

La veritat és el que el llibre ho paga. La primera volta que el viu i llegí les receptes pensí en la cuina de cada dia que es fa a Mallorca...

Una besada!

P.S.: No sabia que a la botiga del santuari de Lluc venguéssen llibres de cuina, heheh!

xisca ha dit...

Nadji , je suis très contente de ta visite. Bienvenue à chez moi.

Salutacions

xisca ha dit...

Hola Mª José , la veritat és que noltros ens ho passam molt bé encara que dur molta de feina .

Gràcies per la teva visita , benvinguda a ca nostra.

Una besada

xisca ha dit...

Si està molt bé em va saber greu no poder-me'l endur, però serà un altre pic.

Si , a la botiga vénen moltes coses de souvenir però també vénen llibres , CD i DVD que es publiquin a les Illes i que facin referència a elles.

Pensa que Lluc va ser el bressol de catalanitat durant l'època en que governava aquell que va estar més de 40 anys. Allà a l'escola mai es va deixar de donar les clases en català.

Idò encara esteim fem net i tirant coses i comprant de noves , per això tenc el bloc una mica abandonat , però ara ja veig la fí.


Gràcies per a demanar.

Una abraçada

Celes ha dit...

Genial!!!!!

Bsss

xisca ha dit...

Gracias Geles.

Una besada

 
Creative Commons License
obra de La cuina de son fe està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a lacuinadesonfe.blogspot.com
Els permisos addicionals als d'aquesta llicència es poden trobar a http://lacuinadesonfe.blogspo t.com/.