dilluns, 24 de maig del 2010

Coca ràpida de taronja i maduixa




Després d'unes setmanes amb molta de feina ,tant a nivell laboral com a nivell personal , per fi em puc posar davant l'ordinador " tranquilament" i amb un suc de taronja per a mostrar-vos algunes dels plats que hem estat cuinant a la nostra cuina, cosa que hem fet però comptant amb molt poc temps per a fer-ho.

Aquesta coca  la vàrem fer en motiu d'una celebració . Al meu fill li ha començat a sortir un queixal , el primer queixal diu ell .  El primer queixal conscient deim noltros, ja que en té d'altres que han sortit primer sense que s'hagi en temut, però ben alerta a dir-li , si ell troba que és el primer així és.

Idò , el divendres de l'altra setmana ho va voler celebrar i noltros que teníem molta de feina li anàvem a dir que no teníem temps però , el vàrem veure tant il·lusionat que no vaig ser capaç de negar-li , així idò vaig pensar amb una coca de taronja  ràpida del llibre de cuina de na  Antònia Serrano que es diu " Les receptes de na Tonina". És una coca que a vegades faig quan no tenc  molt de temps . Però com que també tenia fraules vaig pensar fer una petita variació .

A més la il·lusió era tanta  que em va dir : " l'hem de fer en forma de queixal" , no sé si creureu que ho sembla però a ell si que li va semblar ben bé el seu queixal que començava a néixer.

Com que erem un parell ( mallorquí) a sopar i a més em sobrava massa , vaig fer diferents variacions de pastissets individuals.







No és una coca per a tirar coets però és un pa de pessic humit i que té un sabor molt bo a taronja , a ca nostra agrada molt.


Si la voleu fer necessitareu:

INGREDIENTS:

  • 115 gr de mantega
  • 115 gr de sucre
  • 115 gr de farina
  • dos ous
  • Mitja taronja
  • Una culleradeta caramull de llevat ràpid
  • Fraules
  • Mantega , sucre llimona i farina per untar el motlle.
ELABORACIÓ:
Tallau les fraules en unes quantes a làmines , deixau reposar amb un poc de suc de llimona i sucre.
Dins un ribellet , mesclau la mantega tèbia amb el sucre i els ous. Hi afegim el suc i la clovella ratllada de la mitja taronja i finalment la farina i el llevat ràpid tamisats. Posau les fraules tallades a làmines al fons del motlle  gran ( com ho feim per un pastís invertit) en forma d'estrella
Abocau la mescla dins el motlle i l'enfornarem mitja hora al forn a 160 graus.


ENLLUSTRAT:

  • 150 grams de sucre en pols 
  • El suc de mitja taronja
Fondrem el sucre dins el suc de taronja . Desmotllarem les coques i en calent les regarem amb la meitat de la mescla . Quan sigui freda , la regarem amb l'altra  meitat.

Bon Profit.

Aqui teniu la coca amb les espelmes a punt de bufar per a celebrar el " primer queixal del meu fill"



 
















diumenge, 2 de maig del 2010

PASTIS DEL PEIX FANTÀSTIC

Sant Jordi al meu poble , Alcúdia a més de celebrar-se el dia de Sant Jordi en paradetes de llibres i roses que et regalen quan compres llibres té una celebració important , l'aniversari del Peix Fantàstic de Can TorróAquest peix habita aquest casal des de que els nins i nines del poble de fa vint anys decidiren que fos així ,  és a dir ells triaren que fos un peix i també el nom . Enguany ha fet 20 anys, són molts no ho trobau?.
Des del dia en que un nin va dir que no hi havia cap festa d'aniversari sense un pastís , en feim un i tots bufam les espelmes per donar-li els Molts d'Anys!!!!!.
Quan em va fer quinze vàrem pensar fer un pastís especial i així decidirem fer un motllo en forma de peix per a poder fer un super pastís entre tots. I així , cada 5 anys feim aquest pastís tan especial.
 
Quan arriba les cinc de la tarda tenim el motllo preparat , bols amb la llet i el cacau mesclat , les galletes preparades per a mullar dins la llet i el cacau , microones per a fondre una mica la nutella  i una thermomix per a fer la cobertura.
Tots ens rentam les mans i una vegada ben netes , noltros i tots els nins i nines , així com pares i mares ens posam a fer el pastís . Primer feim una primera capa de galletes mullades amb llet i cacau , després ja tenim la nutella un poc fusa i l'escampam per damunt la cap de galletes , tornam a fer una altra capa  i així fins que duim unes 4 o 5  capes , acabam escampant per damunt la cobertura (enguany era de xocolata blanca) que hem fet allà mateix en la thermomix  i així com fa cinc anys vàrem posar per damunt la cobertura de xocolata negra virutes de sucre de diferents colors  , aquest any vàrem posar lacasitos.
Idò heu de creure i pensar i creure , com diuen a les rondalles que d'aquest pastís vàrem fer 500 racions , no molt grosses i encara va sobrar un bocí de coa.
Pel meu gust és una mica massa dolç ,però vos puc assegurar que triomfa  , tant entre els petits com entre els grans.

Noltros , l'equip de la Biblioteca d'Alcúdia Can Torró ens havíem acabat de menjar la coca de brossat del post anterior , podeu veure que talent no hem passam gaire.

Aquí vos pos un parell  ( mallorquí , que són més de dos) de fotos d'una part de les activitats que hi va haver per Sant Jordi a la biblioteca.



Aquest Sant Jordi malauradament també serà recordat per a noltros per un succés trist . Permeteu-me ja que aquest post no és cent per cent gastronòmic  ,fer un petit homenatge a un Muntanyer que per desgràcia ja no veurem més , en Tolo Calafat. Des d'aquí la nostra família es vol sumar a l'homenatge que des del món de munyanya mallorquí se li ha fet. Adéu Tolo , fins sempre.







 
Creative Commons License
obra de La cuina de son fe està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a lacuinadesonfe.blogspot.com
Els permisos addicionals als d'aquesta llicència es poden trobar a http://lacuinadesonfe.blogspo t.com/.