dilluns, 24 de maig del 2010

Coca ràpida de taronja i maduixa




Després d'unes setmanes amb molta de feina ,tant a nivell laboral com a nivell personal , per fi em puc posar davant l'ordinador " tranquilament" i amb un suc de taronja per a mostrar-vos algunes dels plats que hem estat cuinant a la nostra cuina, cosa que hem fet però comptant amb molt poc temps per a fer-ho.

Aquesta coca  la vàrem fer en motiu d'una celebració . Al meu fill li ha començat a sortir un queixal , el primer queixal diu ell .  El primer queixal conscient deim noltros, ja que en té d'altres que han sortit primer sense que s'hagi en temut, però ben alerta a dir-li , si ell troba que és el primer així és.

Idò , el divendres de l'altra setmana ho va voler celebrar i noltros que teníem molta de feina li anàvem a dir que no teníem temps però , el vàrem veure tant il·lusionat que no vaig ser capaç de negar-li , així idò vaig pensar amb una coca de taronja  ràpida del llibre de cuina de na  Antònia Serrano que es diu " Les receptes de na Tonina". És una coca que a vegades faig quan no tenc  molt de temps . Però com que també tenia fraules vaig pensar fer una petita variació .

A més la il·lusió era tanta  que em va dir : " l'hem de fer en forma de queixal" , no sé si creureu que ho sembla però a ell si que li va semblar ben bé el seu queixal que començava a néixer.

Com que erem un parell ( mallorquí) a sopar i a més em sobrava massa , vaig fer diferents variacions de pastissets individuals.







No és una coca per a tirar coets però és un pa de pessic humit i que té un sabor molt bo a taronja , a ca nostra agrada molt.


Si la voleu fer necessitareu:

INGREDIENTS:

  • 115 gr de mantega
  • 115 gr de sucre
  • 115 gr de farina
  • dos ous
  • Mitja taronja
  • Una culleradeta caramull de llevat ràpid
  • Fraules
  • Mantega , sucre llimona i farina per untar el motlle.
ELABORACIÓ:
Tallau les fraules en unes quantes a làmines , deixau reposar amb un poc de suc de llimona i sucre.
Dins un ribellet , mesclau la mantega tèbia amb el sucre i els ous. Hi afegim el suc i la clovella ratllada de la mitja taronja i finalment la farina i el llevat ràpid tamisats. Posau les fraules tallades a làmines al fons del motlle  gran ( com ho feim per un pastís invertit) en forma d'estrella
Abocau la mescla dins el motlle i l'enfornarem mitja hora al forn a 160 graus.


ENLLUSTRAT:

  • 150 grams de sucre en pols 
  • El suc de mitja taronja
Fondrem el sucre dins el suc de taronja . Desmotllarem les coques i en calent les regarem amb la meitat de la mescla . Quan sigui freda , la regarem amb l'altra  meitat.

Bon Profit.

Aqui teniu la coca amb les espelmes a punt de bufar per a celebrar el " primer queixal del meu fill"



 
















32 comentaris:

paco ha dit...

xisca, el que advierte nó es traidor, soc golós en demasía axi que cuidaet, jajajajaja.....molt rebó xisca.........salutaçións paco

Glòria ha dit...

Jo també m'apunto a celebrar el "primer" queixal del teu fill!. Si per ell és el primer, és el primer, eh?.

Felicitats !

Visc a la Cuina ha dit...

El primer queixal sempre és un esdeveniment i aquesta coca ideal per celebrar-ho: t'ha quedat molt graciosa a més de boníssima! Me l'apunto!

mercè ha dit...

Que bé això de celebrar el primer queixal...i un pastisset sempre és una bona manera de fer més rodona la festa!, és molt original i bonic, A REVEURE XISCA!

La cuina vermella ha dit...

Estimada família!!! Ostres tu, i tant que és una coca per tirar coets, la trobem genial i exquisida i a sobre amb gust de taronja!! T'han quedat molt originals!! PEtons a tots, però sobretot al petit i al seu queixal. Muac.

Gemma ha dit...

Je je je... una coca en forma de queixal :)
Ha de ser ben bona, amb un gustet de taronja i maduixa molt bo.

xisca ha dit...

Hola Paco, t'advertesc que a noltros ens agrada molt un plat d'arròs amb el que sigui .. i a tu que ets un mestre de l'arròs també ens fas entrar en ganes ,je,je... Podem compartir tu ens dones un plat d'arròs i noltros un boci de coca. Una besada


Glòria , té unes ganes loques de celebrar els 6 anys i com que no arriben ho voldria celebrar tot. Que guapo que és ser un nin , no??
Ja li diré que l'has felicitat. Una besada

Hola Visc a la cuina, ho era bona . Noltros la nostra finca és de tarongers de diferenta classe i el meu sogre els cuida com si fossin fills seus i encara ara tenim unes taronges extraordinàries , per això és que l'empram molt a la cuina . Una besada

xisca ha dit...

Hola Mercè, tots els companys del meu fill ja tenen sis anys i ells només frissa de que arribi el dia del seu aniversari , per això ho celebrem tot. Ets una coca molt bona.
Una besada


Hola Vermells, vos puc assegurar que el meu sogre té les millors taronges de la contrada i clar , amb elles sempre em surten unes coques de taronja per llepar-se els dits . Encara ara i fins quasi l'agost gaudim d'unes taronges extraordinàries . Gràcies pels compliment. Una aferrada pel coll

Hola Gemma , si no volgués saber amb el poc temps que teníem i haver de fer una coca en forma de queixal ,je,je. ... Gràcies a la inocència i un poc de mà esquerra feim creure que els cavalls són verds....Pobret!!! La coca tenia un gustet molt bò . Una besada

Teresa ha dit...

Hola Xisca, m'alegra que hagis tingut un momentet... ja et trobava a faltar1, aix la feina... quin qeixal més xulo t'ha quedat, i amb gustet de taronja... segur que el teu fill el recordarà sempre, el seu primer quixal!
petó

xisca ha dit...

Hola Teresa, jo també vos enyor a voltros. Esper que si que ho recordi , aquestes coses són les que recordes quan ets gran , no?

Una besada ben forta a tu .

Fem un mos ha dit...

Un fabulos pastis, per un primer queixal.
Petonets

Maribel ha dit...

Què divertit!! Una coca en forma de queixal! Als grans mai s'ens hauria ocorregut. Això és el que tenen els al·lots: de tot són capaços de fer un aconteixement, i un no-res les basta per ser feliços.
Els pastissets t'han quedat fantàstics i segur que són deliciosos (la combinació de maduixes i taronges és de les meves favorites)
Jo també tenc una coca de taronja per publicar, supòs que serà la pròxima.
Una aferrada pel coll!
Ah! Ja quasi tenim l'hortet preparat (bastant senzill de moment) només ens falta un poc de serradís o palla per posar damunt la terra. Ara a esperar que doni fruit!

ELS PEIXOS ha dit...

Hola guapa...com estas???
tu sempre tan treballadora ...
Sort que es diu ràpida ...t'ha quedat perfecta...i amb forma de queixal....molt bé.
Una abraçada ...Xisca....

Per la teva culpa tindré el col.lesterol més alt...:-))))

xisca ha dit...

Hola Sión, idò que trobes ? Que bé tenir il·lusió per a celebrar-ho tot el pastís no és el més important ,no?
Una besada


Hola Maribel , que tal la familia? tens tota la raó , i noltros darrera d'ells també som feliços , no? No hi ha com ser un infant i tenguis l'edat que tenguis sentir-te també jove. Estic contenta que ja tengueu l'hortet en marxa , el nostre va sobreviure a la inundació . Tenim una petita plaga de mosca blanca , ara veurem com ho solucionam. Una besada ben forta a tots.

Hola Dolors, no és necessari que te la mengis tota d'un cop , a poc a poc . I el teu home que tal amb el fonoll , vos ha agradat? Tu ets més bona amiga , el teu regal no en fa de colesterol sinó que fa bonica la meva casa. Moltes gràcies i una abraçada ben forta.

Francesc ha dit...

Quina entrada més bonica i simpàtica!!! Quant que he rigut imaginant la careta d'il·lusió del teu filló!!! Això és una mare!!! Trobe que t'ha quedat un pastís "queixal total"!!! Aquest llibre de Na Tonina el tinc una mica abandonat. Ara mateix vaig a mirar-me'l. Besades

xisca ha dit...

Hola Francesc, que amable que ets vegent una mica de forma de queixal a la coca , je,je...Es va fer el que vaig poder. Saps que n'Antònia Serrano en va treure un altre ara fa poc que complementa el primer i que fins i tot hi ha com fer matances, idò que trobes de tenir-lo abandonat, per a mi és una magnífica cuinera entre d'altres coses .

Una besada a beneixama

Francesc ha dit...

Hola!!! No et penses que no aprecie les receptes de Na Tonina!! Em sembla una cuinera de primera. De fet, en tinc els dos. El que passa és que fa un temps que no li'n feia una ullada. M'encanta la cuina mallorquina. És tan variada i, alhora, saborosa!! Salutacions

xisca ha dit...

Francesc, estimat amic . N'estic ben segura que trobes que Na Tonina és una bona cuinera . Que bé que tenguis els dos , això ja demostra que t'agrada la cuina mallorquina . En cap moment he volgut dir que no fos així. Totes les cuines són bones , no ho trobes ?

Una abraçada

Alfons ha dit...

ràpid i bo .... i en té l'aspecte ... doblement bo !!
Un abraçada

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Hola Xisca!! m´ha fet molta gràcia la vostra celebració del primer queixal...jo també penso que s´ha de celebrar tot!!!! i això del parell mallorquí nosaltres també ho deim aquí (però eivissenc es clar jajaja)...la recepta boníssima, es veu un bescuit d´allò més esponjós....petonets

Ricard Sampere ha dit...

Jo com a típic "homenot" en ocasions no sé massa que dir.. però si que puc afirmar que les fotos, tenen una pinta bonissima... :)

xisca ha dit...

Hola Alfons, la veritat és que aquesta coca té un gust a taronja i a maduixa molt bona. Gràcies pels teus compliments. Una abraçada

Hola Mª José, aquestes coses són les que recordes quan et tornes gran , no? És molt bona aquesta coca , té un gustet molt bo . A les illes un parell és més de dos eh??? val més que sobri que que falti , no? Una abraçada ben forta cap a Eivissa.

Hola Ricard , et pug assegurar que apart de la pinta també és molt bona . L'has de provar de fer a n'aquesta , jo crec que t'agradarà. Una abraçada ben forta

Mercè ha dit...

jejeje m'ha agradat la celebració del primer queixal! :) I aquests pastissets han de ser d'allò més gustosos i esponjosos!
Petons!

Celes ha dit...

Que bo!!!! Jejejej quina idea mes bona....

Bsss

Striper ha dit...

Jo he de duirte que aquesta recepta em va enamorar, que he fet els pastisets i que han agradat molt.

Joan Benlloch ha dit...

Només mirant les fotos ja et alimentes

Xavier ha dit...

Faig una mica tard! Hehehe!
Espere que tot bé per Alcúdia!

Veig que heu tornat a les celebracions... amb la Pinya inclosa!

Besades!

crismas ha dit...

Fabuloso!!! te ha quedado de escándalo, que rico con el toque de naranja, ¡ummm!
Besos

xisca ha dit...

Hola Mercè, tens tota la raó , ho eren esponjosos i molts bons.Una besada.

Hola Celes, moltes gràcies pel compliment. Estic contenta que t'hagi agradat. Merci i una besada.

Hola Stripper , estic contenta del teu enamorament i encara més si dius que vàren agradar. Moltes gràcies i una abraçada.

Hola Oteador, és una llàstima que encara no es pugui degustar virtualment , eh??? Una abraçada

Hola Xavier , ja t'enyoràvem . Val més tard que mai , eh??? Com es nota ja la teva mallorquinitat , eh???? Va ser una prova de test i tu has aconsseguit un deu reconeixent la Pinya, he ,he,... Ja esteim molt millor , encara que queda una mica ,gràcies . Una aferrada pel coll.

Hola Cris, que contenta que estic que t'hagin agradat , tu que cuines tant bé. Una abraçada ben forta

Moltes gràcies a tots i a totes pels vostres comentaris.

Xiela ha dit...

Hola, mira te dixo aqui mateix cuatre webs interesants.
Espero te servixen de ajuda.

www.enlarapita.com

Restaurant can Mañá
c.m.restaurant@enlarapita.com

Activitats de oci i nautiques
www.cnscr.com

Delataventur(aki rec que llogen bicis)
www.deltaventur.com

Natura i aventura
www.naturayaventura.com

L'escarbat verd

www.escarbatverd.com

Turimar
turimar@enlarapita.com

LLoger de embarcacións Delta Mar
www.actiweb.es/deltamar

En este Restaurant, de preu regular, se menja de..... mare.
Restaurant Miami Mar
www.miamicanpons.com
Per a mi es lo millor de la Rápita, tenen solera de molts anys, es el Rei en bodes, tots anem alli, jo mateixa fa 24 anys van celebrar lo meu casament allá.
Espero que te sigen de ajuda, i feliç vacances, apa ha pasar-ho bé.
besets.

Xiela ha dit...

Xisca no puc, no tin configurat el outlook,Soc al Facebook també.

http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=1242303247

Suposo que aki també ho voras, avui bufa un vent asqueros, vent de dalt, pero hi fa sol, dies atrás en tingut una mica de fret, nublol, segur que com a casa vostra
Temps mes aviat de septembre que de juny.Esperem que se arregle, pk si no pareix que anesen cap al hibert i no cap al estiu.

xisca ha dit...

Moltes gràcies , t'ho agraesc molt . Ja et diré com ens haurà anat.

Una abraçada ben forta

 
Creative Commons License
obra de La cuina de son fe està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a lacuinadesonfe.blogspot.com
Els permisos addicionals als d'aquesta llicència es poden trobar a http://lacuinadesonfe.blogspo t.com/.