Diuen que la poma va ser l'inici de tot. El pecat d'Eva que ens va fer el que som ara , gràcies a Déu com deim per aquí. Per això , he triat la poma com a protagonista del primer plat dolç .
Sempre és la fruita més desfavorida , no és de les fruites que tenguin un color espectacular com la maduixa , ni tampoc un gust dolç que agrada a tothom fins i tot els nins com el plàtan i quasi bé sempre, és la fruita que triam per a menjar quan no n'hi ha cap d'altra.
Però per a mi , igual que n'Eva és la meva debilitat. Una poma al dia allarga la vida , diuen. A mi , sobre tot m'agrada al forn sense res més que la seva pell.
Suposo que per totes aquestes coses he triat la poma com a protagonista . Aquesta recepta la faig fa molt temps , no sé d'on la vaig treure . La tinc apuntada a un paper fa un bon grapat d'anys .Sempre agrada i agrada a tothom a nins i a grans , és irresistible .
Els converteix a tots en pecadors
Si voltros també voleu pecar el primer que necessitareu serà:
Estris
Ingredients
Preparació
Pelam les pomes i els posam en un bol amb el suc de la llimona. Dins un altre bol hi posam el sucre , la farina tamisada i la llevadura. Ho mesclam ben mesclat a fí de que no tengui grumolls. A l'altre bol hi posam la llet i i els ous. Untam el motlle amb el saïm o la mantega i amb una cullerada de farina l'enfarinam . Encalentim el forn a 180º i començam a muntar la coca ( pa de pessic) per sostres , primer la meitat de la mescla líquida,després la meitat de la mescla sòlida i finalment la meitat de la fruita . Tornam a repetir-ho i acabam amb un sostre de fruita.
Una vegada cuita si dins un perol encalentiu una cullerada d'aigua i dues cullerades de confitura li podeu posar al damunt quan encara és calenta.
Bon Profit
Sempre és la fruita més desfavorida , no és de les fruites que tenguin un color espectacular com la maduixa , ni tampoc un gust dolç que agrada a tothom fins i tot els nins com el plàtan i quasi bé sempre, és la fruita que triam per a menjar quan no n'hi ha cap d'altra.
Però per a mi , igual que n'Eva és la meva debilitat. Una poma al dia allarga la vida , diuen. A mi , sobre tot m'agrada al forn sense res més que la seva pell.
Suposo que per totes aquestes coses he triat la poma com a protagonista . Aquesta recepta la faig fa molt temps , no sé d'on la vaig treure . La tinc apuntada a un paper fa un bon grapat d'anys .Sempre agrada i agrada a tothom a nins i a grans , és irresistible .
Els converteix a tots en pecadors
Si voltros també voleu pecar el primer que necessitareu serà:
Estris
- un motlle de 20 cm.
- 3 bols
- 1 tassó o got d'aigua.
Ingredients
- Saïm o mantega .
- 1 tassó de llet
- 1 tassó de farina
- 1 tassó de sucre
- 1 sobre de llevadura royal
- 2 ous
- 3 o 4 pomes o altra fruita
- sucre vainillat
- suc de llimona
Preparació
Pelam les pomes i els posam en un bol amb el suc de la llimona. Dins un altre bol hi posam el sucre , la farina tamisada i la llevadura. Ho mesclam ben mesclat a fí de que no tengui grumolls. A l'altre bol hi posam la llet i i els ous. Untam el motlle amb el saïm o la mantega i amb una cullerada de farina l'enfarinam . Encalentim el forn a 180º i començam a muntar la coca ( pa de pessic) per sostres , primer la meitat de la mescla líquida,després la meitat de la mescla sòlida i finalment la meitat de la fruita . Tornam a repetir-ho i acabam amb un sostre de fruita.
Una vegada cuita si dins un perol encalentiu una cullerada d'aigua i dues cullerades de confitura li podeu posar al damunt quan encara és calenta.
Bon Profit
9 comentaris:
xisca, aquesta tarta de poma és simplement maravellosa, feliçitats.....salutaçións paco
Moltes gràcies , Paco. com veus és molt fàil de fer i és molt bona. Es pot fer amb una altra fruita.
Una abraçada
Hola Xisca ....com vas de feina ??? Veig que ho portes bé....
Prohibit ser més amiga tu amb en Paco que jo...eh!!!!
a mi també m´agrada molt la poma ...i amb aquest pastis encara més.
Hola
Te molt bona pinta. Provaré de fer-la co dius, a vegades a mi em queda un pel crua.
Bloc pa amb oli i xocolata
hola,
el que faig jo quan la pos al forn és només obrir la part de baix i quan ja quasi bé està obrir també el grill . Ha d'estar mitja hora o tres quarts d'hora . Si la probes de fer digue'm com t'ha quedat.
Una abraçada
Ei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Felicitats per l'estrena del blog i benvinguda a la blogosfera!!!!!
Acabo de tornar d'Eivissa i m'he trobat que ja has estrenat el blog, m'agrada molt! :)
Ja veuràs com porta feina però val la pena... a partir d'ara pots comptar amb una lectora fidel :)
Per cert, he tastat tot el que em vas recomanar, el millor de tot el flaó, sens dubte.
Moltes gràcies per tot ;)
Caram!
Acabe de descobrir el teu blog i m'ha agradat un munt!
Veig que escrius des de Mallorca, ben igual que jo!
Et seguiré aquestes receptes que fan una bona mengera!
Enhorabona pel bloc, és preciós. Quina alegria tenir una nova cuina per anar a passejar. Molts petons i fins ben aviat.
Gemma, que tal estic molt contenta que t'hagi agradat tant el bloc com la teva estada a Eivissa. Encara em queda molt però a poc a poc. A mi també m'agrada molt el flaó.
Hola Xavier, si jo també escric des de Mallorca i ja havia visitat el teu bloc . És un bloc fantàstic el teu. Moltes gràcies.
Hola Vermells, és un honor que hagiu visitat el meu modest bloc . Moltes gràcies per les vostres paraules . Em queda molt per apendre . Voltros si que sou uns mestres.
Una abraçada a tots.
Publica un comentari a l'entrada