- 1 kg de tomàtiga de ramallet.
- 100 gr de sucre
- Una mica de sal
- Oli
- herbes aromàtiques: julivert , farigola , romaní...
- saïm vermell
- Pasta de fulls
- Llavors de sèsam , lino.....
dilluns, 21 de març del 2011
tomàtiga de ramallet confitada amb un toc de saïm vermell
23 comentaris:
- Gemma ha dit...
-
El tomàquet de penjar és el millor per sucar el pa, oi?
M'encanta la pasta de full, amb el toc del saïm i el tomàquet confitat han de quedar unes coques delicioses.
No conec la Porrassa, segurament deu ser perquè aquí en diem diferent... Ho hauré d'investigar ;) -
21 de març del 2011, a les 18:31
- paco ha dit...
-
Hola Xisca, cuant de temps sense poder veure i saluar-te, i com sempre en un plat pressiós, salutaçións .....paco
-
21 de març del 2011, a les 20:16
- xisca ha dit...
-
Hola Gemma, la veritat és que el saïm vermell fa un gust molt potent a porc , com aquestes "cortezas " que venen, per això és que t'ha d'agradar i s'ha de posar una mica ja que vé a ser Llard vermell. Va quedar molt bo , però tenc pendent fer la recepta original que crec que ha de ser molt bona. Realment la planta és la Porrassa i noltros deim que congria un albó i aquesta és la flor de l'albó , crec que també se li diu Albó de Muntanya.
Gràcies pel teu comentari , una besada -
21 de març del 2011, a les 20:30
- xisca ha dit...
-
Hola Paco , jo sí que estic contenta de tornar-te a llegir , noltros ja t'enyoràvem. Sempre ets molt amable. Una abraçada ben forta
-
21 de març del 2011, a les 20:31
- Josepb.Menja de bacallà. ha dit...
-
Xisca; Tomàtiga de ramallet, confitat amb saïm vermell... i acompanyat de aquesta música de fons... tanco els ulls i estic a "Ses Illes"... i la porrassa -que desconeixia- en fi, autèntic Xisca...¡¡ és podría acompanyar amb uns boleros mallorquins?
Que vagi de gust Xisca¡¡ :-D -
21 de març del 2011, a les 21:15
- xisca ha dit...
-
Hola Josep, si que es podria,je.je. La porrassa segur que la coneixes ja que es troba per Catalunya i també pel País Valencià , també es diu Albó de Muntanya . Ara es la seva època de floració , cada porrassa només fa un Albó i aquest és el que fa aquestes flors. Que bé que t'hagi agradat mestre Biel, el video es sent molt malament no li fa justícia. Una abraçada
-
21 de març del 2011, a les 21:39
- Teresa ha dit...
-
Quina torrada més bona!!! Al Pallars d'aquestes tomàtigues en diem tomates de carrell, són boníssimes! a casa sempre n'hi havia de penjades tot l'hivern!El que no conec és la porrassa, ara esbrinaré perquè la for és preciosa!!!
Petons -
21 de març del 2011, a les 22:12
- xisca ha dit...
-
Hola Teresa , si que ho són boníssimes ,jo els empro molt perquè trobo que no és tan acida . Si que ho és preciosa , ara és el temps de la seva floració , es troba pels camps i també per la muntanya. Una abraçada
-
21 de març del 2011, a les 22:26
- Cotó de sucre ha dit...
-
Hola Xisca,
És la primera vegada que veig confitura de tomacó o tomaca de penjar. M'ha agradat molt i fa una pinta deliciosa i combinada amb la pasta de full ha de ser espectacular.
Fins aviat! -
22 de març del 2011, a les 0:30
- starbase ha dit...
-
Una entrada preciosa on hi pots trobar de tot i bó... sensacional :)
-
22 de març del 2011, a les 7:56
- Ricard Sampere ha dit...
-
És molt original. M'agrada el teu bloc per poder trobar aquestes coses que al menys jo desconec. Una abraçada. Ricard
-
22 de març del 2011, a les 10:40
- Mesilda ha dit...
-
Que original Xisca,esta torrada de tomates con el hojaldre,tiene que ser una delicia!La flor de la porrassa es preciosa y la cancion muy buena...cuanta razon lleva.
Besets. -
22 de març del 2011, a les 17:59
- xisca ha dit...
-
Hola Cotó de sucre , benvinguda a ca nostra , estic contenta que t'hagi agradat la recepta . Una abraçada
Hola Oscar, moltes gràcies pel teu comentari , però encara en queda molt per aprendre. Una abraçada
Hola Ricard, molt agraïda pel teu comentari ,tu també em fas conèixer moltes coses que desconec i a mi també m'agrada molt el teu bloc. Una abraçada
Hola Mesilda , que bé que t'hagi agradat , vaig a veure la teva charlota que com tot el que fas es veu preciosa. Una abraçada -
23 de març del 2011, a les 0:47
- Roser ha dit...
-
Xisca acabo de descobrir el teu i la veritat es que m'ha agradat molt, sobretot per les receptes que expliques que per mi son poc conegudes.
Et seguiré
Una abraçada
Roser -
23 de març del 2011, a les 10:39
- xisca ha dit...
-
Hola Roser , benvinguda a ca nostra . M'agrada que t'agradi i que ens vulguis seguir , sobre tot gràcies pel comentari. Una abraçada
-
23 de març del 2011, a les 11:43
- Xavier ha dit...
-
Ei Xisca! Feia temps que no parlàvem!
Quina bona idea, aquesta!
Les millors tomates per a fer sofregit i per a refregar que he tastat són les de ramellet. Quin gust, amb una mica d'oliet!!! És bonísssima!
N'havia sentit a parlar del saïm vermell, però no sé què és el que el fa vermell? És el pebre vermell?
Coneixia la porrassa i l'albó però no havia reparat mai les flors que fan... són realment boniques!
Conec la cançó d'en Majoral. La lletra diu moltes veritats.
Una besada de Ciutat estant! -
23 de març del 2011, a les 13:45
- el taller de cuina ha dit...
-
Xisca aquesta versió teva m'ha agradat més que l'original! se'm fa la boca aigua!!
-
23 de març del 2011, a les 14:29
- Fem un mos ha dit...
-
Una recepta que ha de ser deliciosa, uns altres que tampoc coneixem la Porrassa, però investigant em trobat això, http://www.flickr.com/photos/mikelsastre/3366954907/
http://quaderndetramuntana.wordpress.com/flora/porrassa/
Petons -
23 de març del 2011, a les 20:14
- Catypol ha dit...
-
Oh!! quina bona recepta, m'agrada, quina festa d'ingredients, ;-)
-
25 de març del 2011, a les 8:40
- Francesc ha dit...
-
Quina pinta més bona que fa!!! Això del "saïm vermell" fa molt bona cara. Del "saïm", a València en diem "sagí". Salutacions
-
30 de març del 2011, a les 20:57
- Mercè ha dit...
-
Xisca, les tomates de penjar són tan gustoses!! I aquesta banda de full tan ben presentada, gairebé sembla un enfilall de tomates. :)
Petons! -
2 d’abril del 2011, a les 0:45
- Susanna i Juan Pedro ha dit...
-
Hem vist que t'has fet seguidora del nostre blog, i hem entrat a fer una ullada... Quina il·lusió!Tot de receptes mallorquines... tinc família a Palma, hi he passat molts estius, em porta molts bons records!!! Seguim en contacte.
Una abraçada! -
12 d’abril del 2011, a les 17:23
- GEMMA ha dit...
-
Hola Xisca, acabo de veure que t'has fet seguidora del meu blog. Gracies. Ara mateix vaig a tafanejar una mica ja que conec una mica Mallorca i m'agrada la seva cuina.
Petonets. -
30 d’abril del 2011, a les 23:27